CREDIBILITATEA INFORMAŢIILOR PRIVIND SUSTENABILITATEA COMPANIILOR CARE APLICĂ RAPORTAREA INTEGRATĂ - O ANALIZĂ CRITICĂ DIN PERSEPECTIVA PĂRŢILOR INTERESATE - Tanasă (Brînzaru), Simona-Maria; Cojocaru, Maria (CEP USM, 2022)
Sustenabilitatea afacerilor a devenit un concept universal acceptat în mediul de afaceri atât la din perspectiva companiilor, cât şi al părţilor interesate. În ultimii ani, părţile interesate au pus tot mai mult accent pe comunicarea informaţiilor privind sustenbailitatea companiilor, dar în acelaşi timp, şi-au ridicat numeroase semne de întrebare asupra credibilităţi informaţiilor raportate. Un pas important în acest sens este adoptarea raportării integrate (RI) care redă într-o manieră integrată informaţiile economice, de mediu şi sociale cu scopul de a contribui la o mai bună înţelegere a sustenabilităţii afacerilor din pespectiva părţilor interesate. Scopul acestei lucrării este realizarea unei analize bibliometrice asupra tematicii credibilităţii informaţiilor privind sustenabilitatea companiilor care au adoptat raportarea integrată. Analiza bibliometrică a vizat lucrările ştiinţifice publicate în perioada 1975-2022 (prezent) şi indexate pe platforma Web of Science (WOS). Principalele instrumente utilizate pentru atingerea scopului principal sunt platforma WOS şi software-ul Vosviewer. Rezultatele obţinute contribuie la dezvoltarea literaturii de specialitate prin determinarea unui stadiu actual al cunoşterii tematicii analizate, dar şi companiilor interesate prin evidenţierea unei percepţii generale asupra sustenabilităţii afacerilor comunicate printr-un raport integrat din pespectiva părţilor interesate.
Keywords: sustenabilitate; raportare integrată; părţi interesate; credibilitate; analiză bibliometrică