Влияние мультфильмов на детскую психику [Articol] - Толстая, Светлана (CEP USM, 2007)
Situaţia actuală demonstrează că în prezent există foarte multe filme cu desene animate care au împăienjenit ecranele TV. Dar problema principală constă nu în cantitate, ci în calitate şi influenţa asupra copiilor, deoarece copiii sunt cele mai sensibile fiinţe şi inconştient pot deveni prizonierii lor. Imitând personajele desenelor animate, copilul îşi construieşte mica sa lume, fiindcă povestea este cea care formează în conştiinţa copilului modelul lumii înconjurătoare, imaginea mamei şi a tatălui, a prietenului şi a duşmanului, a bunului şi a răului, care vor servi drept busolă spirituală în viitor.
Keywords: психологические проблемы; психология игры