ORNITOFAUNA ZONEI UMEDE RAMSAR ,,LACURILE PRUTULUI DE JOS” - Paladi, Viorica (My University, 2024)
Determinarea structurii ornitofaunei, elucidarea particularităților privind reproducerea și migrația acestora, precum și evidențierea importanței sectorului studiat pentru conservarea speciilor de păsări. Stabilirea componenței taxonomice și diversității ornitofaunei; Evidențierea particularităților comportamentale în perioada de reproducere la unele specii acvatice și semiacvatice; Elucidarea particularităților de migrație a speciilor de păsări acvatice și semiacvatice sub influența factorilor de mediu și antropici; Identificarea speciilor aflate în diferite categorii de vulnerabilitate și elaborarea măsurilоr neсеsare de рrotecție și сonservare a sрeсiilor de рăsări și a habitatelor aсеstora.

Determining the structure of ornithofauna, elucidating the particularities regarding their reproduction and migration, as well as highlighting the importance of the studied sector for the conservation of bird species Establishing the taxonomic composition and diversity of ornithofauna; Highlighting the behavioral peculiarities during the reproduction period in some aquatic and semi-aquatic species; Elucidation of the migration characteristics of aquatic and semi-aquatic bird species under the influence of environmental and anthropogenic factors; Identification of species in different categories of vulnerability and development of the necessary measures for protection and conservation of the breeding sites and their habitats.

Определение структуры фауны птиц, выяснение особенностей их размножения и миграции, а также подчеркнуть значение изучаемого сектора для сохранения видов птиц. Установление таксономического состава и разнообразия фауны птиц; Выявление особенностей поведения в период размножения у некоторых водных и околоводных видов; Выявление особенностей миграций водных и околоводных видов птиц под влиянием экологических и антропогенных факторов; Установление категорий уязвимости для различных видов птиц и разработка необходимых мер по охране и сохранению их мест размножения и среды обитания.
ORNITHOFAUNA OF THE ,,LACURILE PRUTULUI DE JOS” RAMSAR SITE
ОРНИТОФАУНА ВОДНО-БОЛОТНЫХ УГОДИЙ РАМСАР «LACURILE PRUTULUI DE JOS»
Teză de doctor în științe biologice. 165.02 - Zoologie. Conducător științific: doctor în științe biologice, profesor universitar, Andrei MUNTEANU
Keywords: ornitofaună; zonă umedă; specie; diversitate; fenologie; ecologie; dinamică; migrație; conservare; importanță; Ornithofauna; wetland area; species; diversity; phenology; ecology; dinamics; migration; conservation; importance; орнитофауна; водно-болотные угодья; вид; разнообразие; фенология; экология; динамика; миграция; сохранение; важность