Provocările învăţării autoreglate pentru studenţi [Articol] - Reaboi, Viorica (Centrul Educaţional PRO DIDACTICA, 2018)
Atingerea performanţei academice la nivel universitar presupune un demers logic al studentului spre însuşirea activă, stăpânirea conţinutului curricular, precum şi autoreglarea acestui demers, adică a propriului proces de învăţare. La fiecare etapă de învăţare şi corespunzător formei de bază a activităţii de învăţare desfăşurate, subiectul îşi formează şi își dezvoltă mecanisme specifice de reglare, priceperi şi deprinderi de autoreglare prin intermediul unor limite de timp bine stabilite.

At academic level, achieving academic performance implies a certain logic of the student’s movement towards active learning, mastery of curricular content, and self-regulation of this movement, that is, of its own learning process. At each stage of learning and according to the basic form of the learning activity, the subject develops and develops specific mechanisms for regulation, skills and self-regulation skills, through well-established time limits.
Keywords: învăţare autoreglată; studenţi autonomi; teoria motivaţiei; modele ale învăţării; managementul timpului; self-regulation; dimensions of self-regulation; motivation theory; learning patterns; time management