RĂSPUNDEREA PARLAMENTARĂ ÎN CONDIŢIILE STATULUI DE DREPT CONTEMPORAN - Micu, Victor (My University, 2021)
Scopul lucrării rezidă în studierea formelor de răspundere a Parlamentului și a deputaților în vederea fundamentării teoriei răspunderii parlamentare, ținând cont de teoria răspunderii puterii publice și a teoriei reprezentării, precum și elucidarea problemelor teoretico-normative în domeniu și argumen-tarea de soluții corespunzătoare pentru optimizarea cadrului juridico-constituțional aferent.
TRezumatul tezei de doctor în drept - Conducător ştiinţific: doctor habilitat în drept, profesor universitar, Gheorghe COSTACHI.
Keywords: răspundere politică; drept parlamentar; inviolabilitate parlamentară