ÎNCADRAREA CATEGORIILOR SOCIALE PRIVILEGIATE DIN BASARABIA ÎN SISTEMUL SOCIO-ADMINISTRATIV AL IMPERIULUI RUS, ÎN BAZA DOCUMENTELOR VECHI PĂSTRATE ÎN FAMILII (1812-1847) - Frumosu, Elena (My University, 2023)
Scopul lucrării: elucidarea multiaspectuală a problemei și a etapelor încadrării categoriilor privilegiate autohtone din Basarabia, ca elemente ale structurii sociale ale Principatului Moldovei, în sistemul socio-administrativ al Imperiului Rus, în baza documentelor vechi păstrate în familii, în anii 1812-1847.
Rezumatul tezei de doctorat în istorie - Conducător științific: droctor habilitat, profesor univiversitar, Demir DRAGNEV.
Keywords: documente vechi; categorii privilegiate; dvorenime/nobilime basarabeană