FORMELE DE TURISM PRACTICATE ÎN CADRUL TURISMULUI NOMAD - Cavaliuc, Ina (CEP USM, 2015)
La nivel mondial există multe forme turistice, aferente turismului nomad, dezvoltate independent sau complementar care promovează toleranţa şi înţelegerea turistică. Aceste forme apar ca rezultat al individualizării serviciilor turistice, determinate atât de motivaţiile, cât şi de comportamentul diferit al turiştilor faţă de fiecare component al produsului turistic oferit. O asemenea individualizare devine tot mai obiectivă, reclamând eforturi considerabile de adaptare a ofertei turistice la cererea actualăşi la cea potenţială.

There are many forms of tourism related to grey nomad tourism, developed independently or complementary, in order to promote tourism tolerance and understanding. These forms a ppear as a result of personalization of tourism services, determined by different motiva tions and tourist behavior to each element of tourism product. Such individualization of tourism products is becoming more objective in order to adjust efforts of tourism supply to the potential demand
FORMS OF TOURISM IN THE NOMAD TOURISM
Keywords: turism nomad; motivaţii turistice; turism de circumstanţă; pelerinaje; turism de vizitare; tourism grey nomad (hobby-hobo); travel motivations; tourism market trends; event tourism