Regimul juridic al contractelor comerciale [Articol] - Cuznețov, Alexandru; Mustea, Margareta (My University, 2014)
Practica activităţii antreprenoriale indică un anumit curs spre care se îndreaptă obligaţiile contractuale. Iniţiativa particulară, interesele de grup ale comunităţilor şi ale statului în activitatea economică fac ca unele reglementări din domeniu să devină desuete. Sub presiunea nevoilor curente, practicienii creează noi modele de contracte pe care jurisprudenţa le consacră după ce în prealabil le supune unui examen sever. Contractele nenumite capătă o pondere tot mai însemnată în viaţa economică şi juridică, îndeosebi contractele comerciale.

Entrepreneurial Practice indicates some progress toward that walked contractual obligations. Private initiative, group interests, communities and the state in economic activity make some regulations in the field to become obsolete. Under the pressure of the current needs practitioners create new models of contracts embodied in case law after first subjecting them to a severe test. Contracts unnamed gain an increasing share significant legal and economic life, especially commercial contracts.
Keywords: activitate de întreprinzător; contract comercial; regimul juridic al contractului comercial; business activity; commercial contract; the legal regime of the trade agreement