Mass-media în postcomunism: Cazul Republicii Moldova [Monografie] - Marin, Constantin (CEP USM, 2021)
Cartea cuprinde trei părți. Cea de debut reprezintă un compendiu istoric al fenomenului mediatic indigen de la începuturi până în zilele noastre. A doua conține examinarea, pe diverse filiere, a procesului de instituționalizare și a practicilor de funcționare a jurnalismului autohton din Republica Moldova în perioada postcomunistă. Ultima parte este consacrată analizei comparate a mesajului jurnalistic pe teme politice din anul 2009 și un deceniu mai târziu.
Keywords: mass-media; postcomunism; presa scrisă; presa electronică; platforme media; instituții media; Republica Moldova