Importanţa interpretării oficiale, neoficiale şi cazuale în procesul aplicării dreptului [Articol] - Cuznețov, Alexandru (My University, 2014)
De regulă, pornindu-se de la faptul că în practică actul normativ trezeşte păreri contradictorii, a căror rezolvare nu este posibilă fără a se adresa către organul ce a emis acest act, ne ciocnim cu interpretarea oficială, neoficială și cazuală în procesul aplicării dreptului. Organul ce a emis actul normativ conferă putere obligaţională uneia din existentele sau posibilele interpretări, reproduce conţinutul real al actului normativ şi, astfel, înlătură posibilele aplicări diferite. De aceea este importantă aplicarea dreptului prin prisma celor relatate.

Typically, starting from the fact that in practice the enactment raises conflicting views the solution of which is not possible without addressing the body that issued this document, we are facing with the official interpretation, informal and casual in the application of the law. The body that has issued the enactment confers power to one of existences. Obligation or possible interpretations reproduce the actual content of the instrument and thereby remove possible different applications. It is therefore important in terms of the application of relationship.
Keywords: interpretarea oficială; interpretarea neoficială; interpretarea cazuală; aplicarea dreptului; stat de drept; proces de aplicare a dreptului; realizarea dreptului; official interpretation; interpretation informal causal interpretation; application of law; law enforcement process; the realization of the right