Impactul kinetoterapiei, masajului medical și al tehnicilor de depresurizare în reabilitarea spondilozei lombare [Articol] - Popescu, Mihai Vasilica (CEP USM, 2024)
Spondiloza lombară este o afecțiune comună a coloanei vertebrale care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Durerea lombară cronică și limitarea funcțională asociată cu spondiloza lombară pot avea un impact semnificativ asupra calității vieții pacienților. În ultimele decenii, kinetoterapia, masajul medical și tehniciile de depresurizare au câștigat tot mai multă atenție ca metode non-chirurgicale de tratare și reabilitare a acestei afecțiuni. Acest articol își propune să exploreze impactul acestor terapii complementare în reabilitarea spondilozei lombare.
THE IMPACT OF KINETOTHERAPY, MEDICAL MASSAGE AND DEPRESSURIZATION TECHNIQUES IN THE REHABILITATION OF LUMBAR SPONDYLOSIS
Keywords: kinetoterapie; masaj; reabilitare; spondiloză