Drepturile omului în contextul digitalizării - Rașcu, Florin (Editura USM, 2023)
Articolul analizează drepturile omului în contextul digitalizării: dreptul la resurse digitale, dreptul la alegeri libere, dreptul la nediscriminare, dreptul la protecția datelor. Complexitatea problemelor etice, cât și garantarea drepturilor omului din jurul inteligenței artificiale necesită colaborarea mai multor părți interesate la diferite niveluri și sectoare ale comunităților internaționale, regionale și naționale.

The article analyzes human rights in the context of digitization: the right to digital resources, the right to free elections, the right to non-discrimination, the right to data protection. The complexity of the ethical issues as well as the guarantee of human rights surrounding artificial intelligence requires the collaboration of several stakeholders at different levels and sectors of the international, regional and national communities.
Human rights in the context of digitization
Keywords: drepturile omului; digitalizare; dreptul la resurse digitale; protecția datelor; digitization; data protection