DIPLOMAŢIA INTERNAȚIONALĂ ÎN CONTEXTUL ACTUAL AL GLOBALIZĂRII - Dulschi, Silvia (CEP USM, 2022)
Instrumentul principal de punere în aplicare a interacțiunii statului cu alte entități din câmpul relațiilor internaționale, precum și mijlocul principal de canalizare a oportunităților generate de globalizare ramâne a fi diplomația. Diplomația întotdeauna a simțit necesitatea adaptării la rigorile din viața politică internațională, fiind și ea influențată de însuși fenomenul globalizării.

The main instrument for implementing the state’s interaction with other entities in the field of international relations, as well as the main means of channeling the opportunities generated by globalization, remains diplomacy. Diplomacy has always felt the need to adapt to the rigors of international political life, being influenced by the very phenomenon of globalization.
INTERNATIONAL DIPLOMACY IN THE CURRENT CONTEXT OF GLOBALIZATION
Keywords: diplomație; globalizare; relații internaționale; viața politică; transformări; actori politici internaționali; diplomacy; globalization; international relations; political life; transformations; international political actors