Antreprenoriatul social: o abordare umană pe calea dezvoltării durabile [Articol] - Ionescu, Ala (Centrul Educaţional PRO DIDACTICA, 2019)
Dezvoltarea durabilă este un subiect pe larg dezbătut de majoritatea statelor lumii, care doresc să îşi unifice forţele întru asigurarea unui viitor prosper pentru generaţiile ce urmează. Dezvoltarea durabilă abordează conceptul calităţii vieţii în complexitate, sub aspect economic, social şi de mediu, promovând ideea echilibrului între trei piloni: dezvoltarea economică, echitatea socială şi conservarea mediului înconjurător. Articolul dat analizează obiectivele dezvoltării durabile şi antreprenoriatul social ca instrumente de integrare a celor trei piloni, accentul fiind pus pe om şi pe misiunea sa socială.

Sustainable development is the subject of most of the world’s states, who want to unify their forces and actions to secure the future for generations to come. Sustainable development addresses in comprehensive way the concept of life quality in economic, social and environmental terms, promoting the idea of a balance between three pillars: economic development, social equity, and the preservation of the environment..This article analyzes the objectives of sustainable development and social entrepreneurship as a tool for integrating the three pillars, focusing on human being and social mission.
Keywords: dezvoltare durabilă; sustenabilitate; antreprenoriat social; educaţie; sustainable development; social entrepreneurship; education; social value