DESCOPERIREA POLIVALENŢEI DIALOGISMULUI ÎN GÂNDIREA ARTISTICĂ A LUI GRIGORE VIERU - Boldeanu, Narcisa Florentina (CEP USM, 2013)
O cercetare a hermeneuticii vierene relevă meritul criticii date de exegeţi din Republica Moldova de a fi descoperit şi argumentat polivalenţa dialogismului în gândirea artistică a lui Grigore Vieru. Analizând formele dialogismului vierean, Mihail Dolgan remarcă diversitatea funcţiilor şi a proprietăţilor lor poetico-stilistice. Mihai Cimpoi face observaţii interesante privind paradigmele poetico-filosofice ale dialogismului cultivat de Vieru.

A study of Vieru’s hermeneutics reveals the merit of the critics of Republic of Moldova to be discovered and argued the polyvalency of the dialogism in the artistic thinking of Grigore Vieru. Mihail Dolgan, analyzing the forms of Vieru’s dialogism, notices the diversity of their poetico-stylistic functions and properties. Mihai Cimpoi makes interes-ting observations on poetico-philosophical paradigms of the dialogism cultivated by Vieru.
DISCOVERY OF THE DIALOGISM ' S POLYVALENCY IN THE ARTISTIC THINKING OF GRIGORE VIERU
Keywords: dialog; dialogism; dialogue