VIOLENȚA ÎN FAMILIE: ASPECTE JURIDICO-PENALE - Corcea, Nicolae (My University, 2019)
Scopul lucrării: elaborarea concepției științifico-practice privind răspunderea penală pentru violență în familie, faptă prejudiciabilă incriminată la art.2011 CP RM, în accepţiunea aspectelor de lege lata şi de lege ferenda.

Цель диссертации: разработка научно-практической концепции уголовной ответ-ственности за насилие в семье, преступные деяния, предусмотренные ст.2011 УК РМ, в свете аспектов de lege lata и de lege ferenda.

The purpose of the Ph.D. thesis: elaboration of the scientific and empirical concept of criminal liability for family violence as a criminal misdeed provided by the art.2011 of the Criminal code of the Republic of Moldova, by approach of de lege lata and de lege ferenda.
Насилие в семье: уголовно-правовые аспекты
Family violence: aspects of the Criminal Law
Teză de doctor în drept - Conducător ştiinţific: doctor în drept, conf. universitar Mariana GRAMA
Keywords: violență în familie; violență domestică; abuz; насилие в семье; домашнее насилие; family violence; domestic violence; violence