IMPACTUL FACTORILOR DE MEDIU ASUPRA SĂNĂTĂŢII POPULAŢIEI DIN REPUBLICA MOLDOVA - Crivoi, Aurelia; Racu, Cristina (My University, 2014)
Calitatea factorilor de mediu în Republica Moldova joacă un rol important în determinarea sănătăţii populaţiei. Sănătatea mediului se referă la acele aspecte ale sănătăţii umane care includ calitatea vieţii, determinată de factorii fizici, biologici, socioeconomici şi psihosociali din mediul ambiant. Integrarea cerinţelor de protecţie a mediului în procesele de reforme economice, în scopul dezvoltării durabile a ţării, va contribui la îmbunătăţirea calităţii resurselor acvatice, de sol, aerului atmosferic, ceea ce va conduce la crearea unor condiţii mai bune, mai favorabile pentru viaţă şi sănătate.

Quality of the environment in Republic of Moldova plays an important role in determining the health of the population. Enveronmental health refers to those aspects of human health that include quality of life due to physical , biological, socioeconomic and psychosocial factors from environment . Integration of protection requirements of the environment in the process of economic reforms in the country for sustainable development will help improve the quality of water resources, soil, air pollution which will create better conditions more favorable for life and health .
Keywords: mediului ambiant; sănătate; ecologie umană; Republica Moldova; calitatea vieţii