CULTURA CA MODALITATE DE UMANIZARE A UNEI PERSOANE - Manolii, Adela (Print-Caro, 2023)
Trăsăturile culturale sunt forme de viaţă pe care individul uman le învaţă în ambianţa socială şi care-l marchează în mod definitoriu, integrându-l într-o comunitate, pe care o percepe ca fiind proprie. Cultura este un sistem de programe mentale pe care indivizii le dobândesc de-a lungul vieții, fiind liberi să se abată de la aceste programe, reacționând constructiv sau distructiv la impulsurile mediului. Cultura se transmite prin limbaj, abilitatea prin care se distinge omul de toate celelalte creaturi.
CULTURE AS A WAY OF HUMANIZING A PERSON
Keywords: limbaj; cultură lingvistică; umanism; linguistic culture; humanism